perjantai 29. kesäkuuta 2012

I really can be a mom.

Tänään istuessani bussissa en voinut lakata hymyilemästä. Kaksi pientä tyttöä nauroivat, höpöttivät ja lauloivat niin aidosti ja esteettömästi etten voinut olla hymyilemättä. Hymy ylsi syvälle kaikkiin soluihin koko kehossani.
Samalla tajusin, että jonain päivänä tahdon pitää vastasyntynyttä lasta rinnoillani, itkeä ilosta ja valvoa ne yöt jolloin lapsi ei nuku. 
Aika jonka tahdon kokea on puhumaan opettelu. Odotan sitä tunnetta kun lapsi sanoo ensimmäisen kerran sanan "äiti". Vielä enemmän odotan sitä kun lapsi sanoo "rakastan sinua".
Tahdon kokea lapsen uhmaiän kaikkine itkupotkuraivareineen , tahdon leikkiä lapseni kanssa puistossa, keinuttaa häntä ja antaa lisää vauhtia kun vauhti hiipuu. Tahdon hakea lapseni päiväkodista ja kuulla mitä tänään leikittiin ja mitä syötiin. Illalla tahdon lukea hänelle hänen lempisatunsa uudestaan ja uudestaan kunnes hän nukahtaa syliini.
Tahdon hoitaa lastani kun hän on kipeä. Hän saa tulla viereeni nukkumaan jos painajaiset pelottaa.
Tahdon nähdä lapseni kasvavan teiniksi, kuunella häntä huolissaan, neuvoa ja tukea jokaisessa päätöksessä.
Tahdon olla aina hänen rinnallaan.
Tahdon antaa lapselleni turvallisen elämän.
Vaikka tiedän ettei lasten kasvatus ole helpointa, vaikka tiedän että joudun luopumaan vapaa-ajastani. Tiedän myös, että on aikoja jolloin tulen olemaan se "idiottikusipäälehmä" joka ei päästänyt lähtemään sinne tai tänne. Kaikesta huolimatta tunnen syvällä sisimmässäni että minusta tulee ennen pitkää äiti. Hyvä äiti.
Uskon että jokainen kyynel ja kaikki surut ja huolet mitä lapsi saattaa aiheuttaa ovat sen lapsen rakkauden ja kaiken sen arvoista.
En koskaan aio jättää lastani yksin, vaan aion aina olla hänelle ÄITI.

M-O-T-H-E-R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell "MOTHER,"
A word that means the world to me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti