torstai 5. joulukuuta 2013

Joulu

Ennen joulu merkitsi minulle etenkin lahjojen saamista. Syöminen tuli hyvänä kakkosena.
Odotettiin sisarusten kanssa lahjoja kuin kuuta nousevaa ja oltiin kateellisia jos joku meistä sai "kalliimman" lahjan. Koko joulu oli varmasti suurta stressin aikaa äidillemme, joka vastasi suurimmaksi osaksi lahjoistamme ottaen huomioon, ettei lahjatoiveemme ollut niin vaatimattomia..
Nyt hieman aikuisempana, joulun merkitys on muuttunut. Tahtoisin vain viettää aikaa rakkaiden kanssa, sillä nykyään sitä ei tule työaikojen vuoksi niin usein vietettyä . Olisi ihanaa, jos voisimme molempien perheiden kanssa viettää yhteisen joulun. <3 Ei tarvitsisi ajaa edestakaisin Kerava-Pirkkala-Kerava väliä , vaan kaiki olisi samassa paikassa.
Viime jouluna kävimme ensin aamupäivästä äitini luona ja iltaa vasten lähdimme ajamaan Pirkkalaan, silloin tuntui kuin koko Joulua ei olisi ollutkaan. Jouluna kuuluisi hengailla vain yhdessä paikassa ottaen rauhallisesti.
Nykyään en myöskään osaa vastata kysymykseen " Mitä haluat joululahjaksi?"..
Koska yleensä olen jo ostanut itselleni sen mitä haluan / tarvitsen. Vielä pari vuotta sitten lista olisi voinut olla loputon. Ja muutenkaan , lahjat ei ainakaan tosiaan enään ole mulle se pääasia. Mutta jos joku jotain haluaa hankkia tai tehdä niin se on vaan plussaa:)
Mä oon hankkinut itse vasta yhden täydellisen lahjan ja pari sellasta mihin pitäs vielä lisätä jotakin. Musta lahjoja on ihana antaa, koska niillä parhaimmillaan saa toisen hirmu iloseks.

Mun ihanne jouluaatto:

Aamulla riisipuuroa nassuun, kun on herätty aikasin. Puuröpöydästä siirtyminen telkkarin eteen, koska Joulupukin kuumalinja(joka on lapsesta asti ollut jokajouluinen MUST). Sitten kun nämä ihanat hömppäohjelmat on katsottu, olis hauska lähteä pulkkamäkeen taikka kävelemään ulos kauniiseen metsämaisemaan. Ulkoilun jälkeen sormet syyhyten paistaisimme viimeiset piparit ja tortut. Luulisin , että seuraavaksi olisi aika valmistaa ruoatkin loppuun ja SYÖDÄ. Tämän jälkeen pakollinen ruokalepo ja myöhemmin sauna. Illalla tunnelmallisessa valaistuksessa lahjojen avaaminen ja Jouluruokaa iltapalana <3 VOI KUULKAA KUINKA OIS IHANAA.


Ihanaa joulun odotusta !
ps.voisin tehdä myöhemmin vielä postauksen meidän perheen jouluperinteistä, sillä on kauheen hassua miten erilailla asiat voidaan eri perheissä tehdä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti